Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Віртуальна книжкова виставка

До Дня автомобіліста і дорожника

 

image

Сучасне життя неможливо уявити без автомобіля. Саме тому професія водія була і залишається однією із самих масових.

Автомобіліст – це водій або власник автомобіля, спортсмен, який займається автомобільним спортом або спеціаліст з автомобільної справи.

Автомобіліст – особлива професія, зі своєю романтикою та своїми традиціями. Це дуже напружена і, в той же час, почесна праця, що вимагає високої фізичної та емоційної самовіддачі, професіоналізму, таланту.

День автомобіліста і дорожника – професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства України, яке відзначається щорічно в останню неділю жовтня.

Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства…» згідно з Указом Президента України «Про День автомобіліста і дорожника» від 13 жовтня 1993 року № 452/93.

Це свято об’єднує між собою професіоналів та автолюбителів, всіх, хто вдень і вночі працює на громадському, легковому та вантажному транспорті. Від їхньої майстерності та якості роботи дорожників, які забезпечують будівництво і ремонт доріг, залежить своєчасне здійснення перевезень та безпека пасажирів.

До Дня автомобіліста і дорожника в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено віртуальну книжкову виставку. До уваги користувачів пропонується література, яка буде корисною і цікавою широкому колу читачів: від найменших автолюбителів до професіоналів.

На виставці представлено документи з фондів НБУ імені Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності

Літовкіна Ю.М.

1/42

Автомобілі. Виробництво, технічне обслуговування і ремонт : [навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. спец. ”Автомобілі та автомоб. госп-во”] / М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Дніпродзерж. держ. техн. ун-т. — Дніпродзержинськ : ДДТУ, [2011]-.

Т. 1 : Лопатін О. М., Коробочка О. М., Осока І. О., Лопатін С. О., 2011. — 203 с. : іл., табл.

 

Шифр зберігання: А706963-1

 

Представлено матеріали по навчальній дисципліні «Автомобілі. Конструювання автомобілів», надана характеристика автобусів фірми «Неоплан», розглянуті технологічні процеси виготовлення автобусів NEOPLAN, зварювальні технології при виготовленні і ремонті вузлів автобусів. Особливу увагу приділено розгляданню наступних питань:

- призначення та конструкція автобусів;

- аналіз послідовності технологічних процесів виготовлення, технічного обслуговування і ремонту вузлів автобусів та автобусів та автобусів в цілому.

Студент повинен мати навички рішення інженерних задач по створенню нових та удосконаленню існуючих конструкцій автобусів, які забезпечують зниження собівартості і підвищення якості робіт, які виконуються при виготовленні, технічному обслуговуванні і ремонті автобусів.