Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотопроекту та відкриття фотовиставки

«Відродження бібліотек сходу України» 

 

21 червня 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація фотопроекту та відкриття фотовиставки «Відродження бібліотек сходу України».

Проект реалізується Благодійною організацією «Благодійний фонд «Бібліотечна країна» у рамках Програми національних обмінів, за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).

Метою фотопроекту є висвітлення процесу відродження бібліотек сходу України і становлення їх як центрів громади та центрів підтримки внутрішньо-переміщених осіб.

Під час презентації виконавчий директор Благодійного фонду «Бібліотечна країна» Люсьєна Шум ознайомила учасників з роботою фонду, розповіла про людей, які вимушено переїхали з окупованих територій сходу України, створили свої культурні осередки в нових умовах, відновлюють роботу бібліотек.

Присутні переглянули відеоролик «Обличчя війни» про сьогодення Луганської обласної бібліотеки, переміщеної в м. Старобільськ.

 Заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Галина Кириченко розповіла про участь НБУ ім. Ярослава Мудрого у Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна», надання консультативної інформаційної допомоги для внутрішньо-переміщених осіб, про співпрацю з волонтерами  для  підтримки воїнів АТО.

У заході взяли участь: голова наглядової ради БФ «Бібліотечна країна» Юрій Гусєв, один із засновників фонду Ігор Степурін, користувачі та працівники Бібліотеки.

 

Інформація підготовлена відділом СКД

   

 Термін експонування фотовиставки: 21 червня – 2 липня 2017 року

за адресою: вул. Михайла Грушевського, 1, загальний читальний зал №1