Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Виставка акварелей  Василя Шпака

«СЯЙВО КВІТІВ»

 

З 10 травня 2016 року в Арт-галереї НПБУ працює мистецька виставка українського художника Василя Шпака «Сяйво квітів». Експозиція  містить 23 роботи – пейзажі, натюрморти,  майстерно виконані у техніці акварелі.

imageВасиль Олексійович Шпак – художник-графік, член Національної спілки художників України з 1989 року.

Народився 14 січня 1951 року в с. Грабове на Одещині.

Закінчив Київський державний художньо-промисловий технікум і графічний факультет Київського державного художнього інституту (нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури). Педагоги з фаху  – І. Селіванов, М. Попов, А. Чебикін.

У творчому доробку Василя Шпака станкова графіка, мала графіка – екслібрис, живописні твори, зокрема, натюрморт і пейзаж.

Більшість графічних творів зберігається у вітчизняних  художніх і краєзнавчих музеях, живописні – у приватних зібраннях України та інших країн.

Особливість митця полягає в тому, що він успішно поєднує заняття живописом з педагогічною діяльністю. Нині Василь Олексійович Шпак – завідувач кафедри рисунку Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, професор. Засновник консультативної роботи при інституті з обдарованою молоддю у напрямку надання освітянських послуг з основ образотворчого мистецтва мешканцям інших міст України. Керівник підготовчих курсів по підготовці майбутніх абітурієнтів до вступу  у  вищі навчальні заклади мистецького спрямування.

Талановитий художник досконало володіє аквареллю і є автором  навчального посібника «Основи живопису. Акварель» (Київ, 2013 р.), призначеного для студентів вищих і середніх навчальних закладів, які опановують дизайн, образотворче мистецтво, архітектуру тощо, а також для учнів художніх шкіл і студій.

За вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, плідну науково-педагогічну діяльність Василь Шпак нагороджений Грамотою Верховної Ради України, орденом Української Православної Церкви Преподобного Іллі Муромця II ступеня. Отримав подяки Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури та  Українського Національного фонду «Взаєморозуміння і примирення» при Кабінеті Міністрів України.

 

Виставка працює з 10 по 29 травня 2016 року за адресою

вул. Михайла Грушевського, 1.

 

Інформація підготовлена відділом СКД.