Четвер, 2 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Арт-проект «Булгаков. Городской автограф» я посвящаю 120-летию М.А.Булгакова, а также великому граду на склонах Днепра с вековой историей, который дорог мне с самого детства».


Виставку живопису «Булгаков. Міський автограф» молодий художник, корінний киянин Павло Вітановський присвятив улюбленому письменнику Михайлу Булгакову та рідному місту Києву. Створення цього арт-проекту стало свого роду акцією протесту проти знищення старого Києва, безповоротної втрати історичних реліквій, архітектурних пам’яток.

Старе Місто знайшло особливе відображення в творах Булгакова і його сучасників – письменників, поетів, художників, скульпторів, істориків, режисерів. Таким чином місто залишило свій автограф.

Атмосфера старого Києва постійно цікавить Павла Вітановського. З теплом і ніжністю він занурюється у булгаковські часи і майстерно відображає куточки тогочасного Києва на своїх полотнах.

Пропонована серія робіт «Булгаков. Міський автограф" включає 10 картин. В основі кольорової гами композицій автора лежать м’які, спокійні, оксамитові відтінки, що нагадують старі світлини. Кожна робота – це маленький епізод із життя старого Києва, що переносить нас у минуле, яке, на жаль, вже не повернути. Художник запрошує нас на екскурсію Містом, його пішохідними вулицями, схилами Андріївського узвозу, спонукаючи до спогадів, роздумів, співпереживання від втраченого.

Експозиція працює з 16 січня по 12 лютого 2012 року в приміщенні Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України за адресою: вул. Грушевського, 1.