Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фотовиставка  Давора Ростухара

«Хорватія з повітря»

 

Організатори виставки: Посольство Республіки Хорватії в Україні та Національна парламентська бібліотека України за сприяння фонду «Хорватський дім» та Верховної Ради України.          

imageАвтор фоторобіт Давор Ростухар  народився у 1982 році. Він є одним із засновників Клубу експедицій та культури, його президентом, ідейним лідером і керівником проекту «Хорватія з повітря». Ростухар – автор 4 книг популярно-наукового характеру та путівників, а свою п’яту книгу – першу фотомонографію – присвятив Хорватії. Протягом останніх років відвідав більше ста країн.

Проект «Хорватія з повітря» створювався протягом семи років (2007-2014 рр.) Його реалізацію підтримали більше 100 інституцій місцевого та регіонального самоврядування Республіки Хорватії. Результат проекту – колекція двох сотень відмінних і незвичних фотографій, більшість яких у новому світлі представляє знайомі культурні цінності і природні багатства Хорватії або відкриває невідомі. Цінність фотографій підтверджує і факт публікації шести репортажів у національному виданні «National Geographic» та престижна редакційна нагорода американської редакції авторові.

Актуальний проект «Хорватія з повітря» вперше представлено публіці у червні 2014 року. Мандруючу виставку лише протягом літа минулого року побачили більше півмільйона відвідувачів у Хорватії. Цього року вона вже підкорила серця відвідувачів у Мілані та  Брюсселі.

Нині фотовиставка Давора Ростухара «Хорватія з повітря» експонується в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України і містить 25 світлин.

Фотовиставка працює за адресою: вул. Грушевського, 1, 2-й поверх. 

Термін експонування: з 9 по 30 жовтня 2015 року.

Запрошуємо усіх охочих!

Вхід вільний.