Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

ВИСТАВКА ЖИВОПИСУ

ЛАРИСИ КЛІМОВОЇ

 

«Welcome to New Zealand!» —

 «Ласкаво просимо в Нову Зеландію!»

image

Про автора мистецької виставки «Welcome to New Zealand!» Ларису Іллівну Клімову можна сказати: «малює серцем, лікує душу», бо за покликанням, освітою і професією вона – лікар, за захопленням – художник.

Після закінчення Одеського медичного інституту та клінічної ординатури працювала  лікарем міської лікарні, згодом головним лікарем Білгород-Дністровського відомчого медичного закладу Одеської  залізниці. Сьогодні Лариса Іллівна лікар-терапевт вищої категорії, старший інспектор медичної служби Південно-Західної магістралі.

Малює з самого дитинства. Хист до малювання передався від батька Іллі Григоровича Клімова, інженера-будівельника, архітектора, який працював у Акермані (тепер Білгород-Дністровський). Там навчилася малювати море, приморські пейзажі.

Освоїла техніку графіки. Писати олією стала після перебування в Новій Зеландії, оскільки дуже хотілося з допомогою полотна і фарб  поділитися своїми враженнями про цю надзвичайно красиву країну з дивовижною і казковою природою.

Представлені в експозиції 33 живописні роботи художниця об’єднала  під назвою-запрошенням:

«Welcome to New Zealand!» — «Ласкаво просимо в Нову Зеландію!»

Насамперед, це – пейзажі Нової Зеландії: чарівні ландшафти, мальовничі фіорди, величні гори і розкішні озера, які  зберегли свою природну красу і привертають увагу до себе насиченими, яскравими кольорами, ніби ваблять здійснити  віртуальну мандрівку до країни, яку називають «країною великої білої хмаринки». А ще, це країна цікавих парків-музеїв, реліктових дерев, доброзичливих, привітних, завжди усміхнених людей…

 «Країна дивовижна… Пройшло більше 5 місяців після мого повернення з Нової Зеландії. А, щоранку, мені все здається, що виходячи з метро «Золоті Ворота», я стану на килим смарагдової трави цієї  чудесної країни, країни мрії дитинства, країни птахів.  Полетіти б знову!!!»

 

Лариса Клімова


Виставка працює за адресою: вул. Грушевського, 1, (2-й поверх)

з 7 липня по 16 серпня 2015 року.

 

Інформація підготовлена відділом СКД.