Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка  

«Соціально-політичні зміни в Болгарії

очима карикатуристів»

 

В Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України з 21 листопада 2014 року розпочала роботу виставка «Соціально-політичні зміни в Болгарії очима карикатуристів», надана Посольством Республіки Болгарія в Україні.

Її метою є відобразити події розвитку болгарського суспільства за допомогою мистецтва карикатури, яке єдине має здатність безумовно йти в ногу з часом, відображаючи офіційні новини з натяком на політиків та зі справжньою симпатією до простих людей. 

Ми знаємо, чи то з Біблії, чи то з особистого досвіду, що Бог створив людину, та на щастя чи на страх його оточуючих вдихнув життя та розум. Злі язики кажуть, що змішуючи глину, Творець передбачливо додав – хто знає навіщо – і декілька крапель почуття гумору, нібито для кращої консистенції.

Відтоді розум та почуття гумору визначають людину як вищу істоту над іншими створіннями. Сила розуму, пануючи і в мистецтві, і в науці, перетворює людину у її власній уяві в Творця та рівній Богу, а почуття гумору – це лише один з проявів розуму у години відпочинку.

Коли межу дозволеного перетинають, коли розум спить та депресії і фобії суспільства божеволіють, почуття гумору та сатира можуть прийти на допомогу як коректив та протидія всьому цьому.

На виставці представлено 20 робіт болгарських художників. Серед них: Мілко Діков, Стоян Дечев, Кирил Манов, Вера Мілкова, Диляна Николова, Чавдар Николов Маргарита Янчева, Стефан Десподов, Любомир Михайлов та багато інших. Сатиричні малюнки відібрані з національних виставок болгарської карикатури за період 2005-2014 рр.

Термін експонування виставки: 21 – 30 листопада 2014 р. за адресою: вул. Грушевського, 1.

 

Інформація підготовлена відділом СКД.