Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Мистецька виставка Галини Інгули

«ВІРА. НАДІЯ. ЛЮБОВ»

 

 

imageГалина Інгула народилась 30 січня 1981 року у місті Коростені Житомирської області. Закінчила київську спеціальну школу для слабочуючих дітей з образотворчими здібностями. Після закінчення школи довго шукала себе: опановувала кондитерську справу, вчилася художньому розпису по дереву та різьбярству, займалася петриківським розписом, працювала веб-дизайнером.

 Пробуючи свої сили у живописі, спочатку зайнялась самоосвітою: цікавилася творчістю відомих художників, намагалась копіювати. Та без спеціальних знань було важко.     Кілька років навчалась у творчій майстерні відомого київського художника Костянтина Косаревського, який порадив не просто копіювати, а шукати  свою неповторну манеру, показати своє бачення світу.

Професійно зайнялася живописом в 2003 році коли почала експериментувати зі спіралями, трикутниками та іншими геометричними фігурами, яскравими кольорами. В результаті народився свій авторський фентезійний стиль. Так з’явилася перша робота «Комета», яка започаткувала серію полотен «Планета Інгула».

У травні 2005 року в Державному політехнічному музеї  НТУУ “КПІ” відкрилась перша виставка Галини. Вона так і називалась – «Планета Інгула» – фантастична і феєрична планета, що має живі істоти дивних геометричних форм, чудернацькі квіти і несподівані яскраві кольори, величезний світ, де завжди багато світла, тепла , де вирує цікаве і насичене життя зі своїми волелюбними правилами…

Виставка мала успіх, і це надихнуло художницю на подальшу працю. Відтоді Галина Інгула повірила в себе, в свої сили. Вона стала учасницею колективних виставок в Українському домі, галереї «Лавра», Театрі на Подолі. Взяла участь  у колективних виставках  українських художників за кордоном: у Мюнхені, Празі, Римі та на Мальті.

Персональні виставки Галини відбулися у рідному Коростені, у Києві, дві – в Празі. Важливими подіями в житті київської художниці, яка всього у своїй творчості добивалася наполегливою самоосвітою, стала персональна виставка в Парижі у 2006 році та участь у П’ятій бієнале сучасного образотворчого мистецтва глухих митців «Мистецтво  Леонардо да Вінчі» (2012 р.).

Сьогодні Галина Інгула працює у двох стилях – класичного реалізму та фентезі, виготовляє авторські іграшки та подушки з домотканого льняного полотна, залишеного у спадок від бабусі, та розписує їх у стилі петриківського розпису і стилі фентезі.

Видавництво «Кальварія» використало роботи художниці "Вечірній човен" і "Риболовля на планеті Інгула"  в оформленні книг французького письменника, есеїста, літературного критика та філософа Моріса Бланшо «Простір літератури» (2007) та посмертного видання вибраних творів батька художниці, українського письменника і журналіста Валерія Нечипоренка «Завиграшки» (2012).

Галина Інгула бере активну участь у благодійних акціях та художніх аукціонах. Зокрема, за кошти, виручені від продажу робіт художниці, було надано  допомогу інвалідам (2011, 2012), підтримано родину режисера Олега Сенцова, заарештованого у Москві (2014).

Галина Інгула – член Київської спілки нечуючих художників «Натхнення» з 2007 року. Творчий доробок майстрині становить більше 200 картин. Її роботи зберігаються у Музеї українського народного декоративного мистецтва, вітчизняних музеях та бібліотеках, приватних колекціях в Україні, Франції та Чехії.

Нинішня мистецька виставка містить олійний живопис та декоративно-ужиткові вироби.

 

Інформація підготовлена відділом СКД