Вівторок, 14 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка  Володимира Фаліна 

«Київські фотоетюди» 

(До Дня Києва)

 

image


Володимир Іванович Фалін – член Національної спілки фотохудожників України та Національної спілки журналістів України – фотограф за покликанням і професією. Улюбленими темами для душі є міський пейзаж, природа, фотогумор.

Народився 10 вересня 1949 року у Відні, Австрія, з 1951 року – киянин.

Захоплення фотографією успадкував від батька. Ще будучи школярем залюбки знімав схили Дніпра, Лавру, вулиці та парки улюбленого міста. В 1964 році з’явився особистий фотоапарат – краща на той час  радянська камера «Старт».

У 20 років став завідувачем фотолабораторії одного із НДІ, що дало можливість оволодіти мікро- і макрозйомкою, технічною фотографією, процесом створення репродукцій, виготовленням слайдів для поліграфії тощо.

Із 1982 р. працює фотокореспондентом Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» www.ukrinform.ua. Професіоналізм, дивовижна  блискавична  реакція фотографа дали можливість побачити і зафіксувати цікаві моменти із життя перших осіб держави.

Та всі ці роки улюбленою темою для Володимира Івановича залишалась головна: Місто і його люди. За багато років творчої діяльності зібралася величезна колекція знімків, які сьогодні є справжніми документами історії. На світлинах  Володимира Фаліна сповна присутні урочистість і буденність, парадність центральних вулиць міста і епізоди життя його рядових мешканців.

Володимир Фалін є автором  фотоальбомів: "Пісня про Київ" (1978, видавництво "Мистецтво"), "Київський автограф" (1980, видавництво  "Политиздат"), довідника "Вулиці Києва" (1981, видавництво "Реклама"), ілюстрацій до книги "Меценати Києва".

Останній авторський фотоальбом "КИЕВ. ЭТО БЫЛО НЕДАВНО..." вийшов  у 2012 році у видавництві «Скай Хорс». Видання створено на основі архівів автора, де представлено більше 400 унікальних фото Києва за останні 40 років, починаючи з 1970-х  і до середини 1990-х років.

Володимир Фалін – лауреат міжнародних, всесоюзних і республіканських фотоконкурсів. Персональні виставки експонувалися у Києві, Армавірі, Самарі. Неодноразово брав участь у міжнародних конкурсах як член журі. Постійно проводить майстер-класи для професіоналів та фотоаматорів.

Нинішня виставка «Київські фотоетюди» присвячена Дню Києва і містить 33 фотороботи. Автор запрошує глядача прогулятися старовинними вуличками, парками і скверами міста, помилуватися його красою. Попри всі лихоліття, Київ сьогодні розквітає новими барвами і, як завжди, залишається чарівним і затишним, вічним і величним містом.

Фотовиставка працює за адресою: вул. Грушевського, 1.

Термін експонування: 29 травня – 24 червня 2014 року.

 

Інформація підготовлена відділом СКД