Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Вільям Шекспір (1564–1616)

до 450-річчя з дня народження видатного англійського драматурга

 

image23 квітня 2014 р. виповнилося 450 років з дня народження світового генія, видатного поета і драматурга Вільяма Шекспіра. Значення англійського Барда для світової культури і цивілізації є незаперечним. У сучасних рескриптах його називають найбільш читаним автором планети, наклади видань творів якого сягають фантастичних цифр.

Творча спадщина автора, що дійшла до наших часів, складається з 38 п’єс, 154 сонетів, 4 поем та 3 епітафій. П’єси Шекспіра перекладені практично усіма мовами світу, їх сценічній долі можна лише позаздрити, оскільки і через століття вони входять до репертуарів театрів, а роль Гамлета вважають за честь зіграти найкращі актори в усьому світі. Твори Шекспіра вражають універсальністю відтворених ним картин життя, яскравістю характерів, глибиною і мудрістю висвітлених проблем. П’єси драматурга – про вічні питання кожної людини і людства загалом.

У пропонованій віртуальній виставці представлено лише частину книг із фонду відділу документів іноземними мовами бібліотеки. З повною колекцією творів автора англійською та іншими мовами (крім української та російської) можна ознайомитися у відділі документів іноземними мовами. Всі вони представлені в електронному каталозі бібліотеки.

 

image

Твори Шекспіра англійською мовою

Адаптовані видання

Твори Шекспіра у перекладах європейськими мовами

Літературознавчі дослідження