Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

  

image

«Казковий світ В’ячеслава Міщенка» – 

так називається фотовиставка, яка експонується в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України з 1 по 31 жовтня 2013 року.

 

Організатори виставки: Національна парламентська бібліотека України, громадська організація «Бердичівська фотографічна фундація» за сприяння виконавчого комітету Бердичівської міської ради та благодійного фонду Анжеліки Лабунської «ЛАВ».

Автор В’ячеслав Міщенко (м. Бердичів) – художник, фотограф у своїй творчості надає перевагу живопису (жанрові роботи, пейзаж, анімалістка, морський пейзаж, квіти) та фотографії (фотопейзаж, макрозйомка, міський пейзаж, фотопортрет).

Народився 2 грудня 1964 року в місті Бердичів. Малювати почав ще в шкільні роки олівцем, аквареллю. У 6-8-му класах захопився виготовленням виробів із дерева на  токарному верстаті, різьбою, випалюванням (шкатулки, підноси, тарілки, фруктовниці, фужери, солянки і т.д.) із подальшим їх оздобленням фарбами, лаком, бісером тощо. Навички роботи з деревом успадкував від батька, який викладав у школі уроки праці та малювання.

Навчався в Житомирському медичному училищі. Під час навчання в училищі брав участь у художньому оформленні кабінетів, класів, стінних газет. Ще більше проявився хист до малювання в час служби в лавах радянської армії, де оформляв різні виставки та наочну агітацію.

У 2000 році вступив до «Товариства вільних художників і народних майстрів «Вернісаж», а у березні  2006 року очолив його. В’ячеслав Міщенко бере активну участь у різних масових заходах, до знаменних і пам’ятних дат, що  проводяться у рідному  місті Бердичеві.

У 2010 році отримав звання «Майстер народної творчості України», а в 2011 році нагороджений медаллю «20-річчя Незалежності України» за внесок у розвиток української культури.

Більша частина робіт митця знаходиться в приватних колекціях у Польщі, Росії, Німеччини, США, Ізраїлю та багатьох містах України.

 

На виставці «Казковий світ В’ячеслава Міщенка»  представлено 65 фоторобіт, виконаних способом макрозйомки (зйомка дрібних об'єктів  крупним планом). Фотографії не просто передають сюжети і образи, які в певний момент життя виявилися близькі автору, вони ще і транслюють його відношення до цих образів.

Експозиція, яка  має  просвітницько-виховну мету – показати, навчити поважати, берегти і захищати неповторність і красу навколишнього світу, запрошує відвідувачів зупинитися, роздивитися світ уважніше, побачити ті речі, які не видно неозброєним оком.

Термін експонування фотовиставки: з 2 по 31 жовтня 2013 року.

 

 Інформація підготовлена відділом СКД