Субота, 18 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Із  5 по 14 грудня 2012 року в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України розгорнуто фотовиставку «Традиції»,  надану Посольством Республіки Болгарія в Україні.

«Традиції» – це авторська добірка фотографа-документаліста Олександра Михайлова,  що складається із 30 широкоформатних фотографій, присвячених традиційним болгарським звичаям та обрядам. Вона являє собою експресивну й стильну картину деяких із найбільш екзотичних болгарських обрядів, розкриває самобутність повсякденного життя та побуту, дає можливість доторкнутися до культури різних етносів і релігій, які співіснують у Болгарії. Серед звичаїв та обрядів, показаних в експозиції (увійшло 19 фото), – Тодоровден, Богоявлення, бдіння у Христовому лісі і Демір Текке, Кизилбашкі ярмарок, народні кінні змагання (кушии) у Тодоровден, весільні ритуали Рибново та інші.

Кожен болгарський обряд знятий в оригінальній атмосфері свята. Учасники не актори, а головні особи у певному священнодійстві, в яке вірять, та яке захопило їх своїм містицизмом і таїнством.

Виставка «Традиції» буде цікавою як для болгарських громадян, які можуть відчути свої корені через призму одних із найстаріших і майже зникаючих народних обрядів, так і для іноземців, які можуть насолодитися автентичними стародавніми звичаями та обрядами, що практикуються різними релігійними та етнічними групами. 

Фотовиставка працює за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 1, Арт-галерея НПБУ, 2-й поверх.