Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Святкові концерти фортепіанної музики українських композиторів

для батьків і дітей «Розповідь про Україну»,

присвячені Дню незалежності України

 

5-го та 12-го серпня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулись концерти класичної музики з елементами анімації для родин з дітлахами. Команда мистецького проекту «Baby Mozart» Громадської організації «Сучасне українське кіно «СУК» підготувала святкову програму фортепіанної музики українських композиторів «Розповідь про Україну», присвячену Дню незалежності України.

За творчим задумом організатора та координатора проекту Олександри Степашко, кінорежисера за фахом, герой сценарію у пошуках України занурюється в різні історичні періоди, долає різні географічні відстані та стверджується в думці, що «Україна там, де в неї вірять! Україна там, де її люблять!». Україна – скрізь, де нашого, українського цвіту по всьому світу, і серця співвітчизників випромінюють любов і мрію про вільну і щасливу країну.

Захід прикрасили твори Миколи Лисенка, Мирослава Скорика, Анатолія Кос-Анатольського, українські народні пісні в джазовій обробці Олександра Саражського та твори інших українських композиторів у виконанні лауреатів всеукраїнських і міжнародних конкурсів Ганни Корнєвої та Ірини Озерової.

Концерти, як і раніше, відвідало багато прихильників проекту «Baby Mozart», що вже став надзвичайно популярним у Києві. Це було справжнє свято чарівної музики для неймовірно гарних діточок, їх батьків, бабусь та дідусів. Майже всі учасники були одягнені у вишивані сорочки і сукні, із задоволенням співали і танцювали.   

Для організаторів проекту та його партнера Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, безумовно, стало приємністю відвідування заходу учасниками попередніх концертів – їхнє зачарування музикою та зацікавленість літературою з фондів Бібліотеки, книжковими виставками.  

Наступні концерти заплановані на вересень поточного року, де звучатиме ірландська музика.

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу обслуговування користувачів Т. Скирда

 

Фото: бібліотекаря 1 категорії відділу обслуговування

користувачів Т. Копилової