Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

III Міжнародна наукова конференція

«Культура як основа формування української державності:

ціннісні аспекти»

 

21 серпня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася III Міжнародна наукова конференція на тему «Культура як основа формування української державності: ціннісні аспекти», присвячена Дню незалежності України.

Організатори конференції: Комісія з питань мистецтв та культурно-мистецької освіти, ГО «Арт-Креатив», ГО «Нова генерація українських науковців» за підтримки Міністерства культури України, Громадської ради при Міністерстві культури України, Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.

Ініціатор і модератор засідання – голова Комісії Олена Стебельська.

Порушувалися питання впливу духовних цінностей на державотворення, міжнародного досвіду формування державності на прикладі розвинутих країн, стану української культури: традиція і сучасність, ролі особистості у формуванні української державності на інші.

Учасники конференції переглянули документальний фільм кінорежисера Дмитра Ломачука «Іван Сірко».

Музичним привітанням став виступ заслуженого діяча культури і мистецтв України, доцента кафедри академічного та естрадного вокалу Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка Оксани Петрикової.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва.