Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Концерт класичної музики

Світлани Шабалтіної (клавесин) та Євгенії Черказової (акордеон)

 

17 липня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Михайла Грушевського, 1) відбувся концерт за участю професора кафедри старовинної музики НМАУ ім. П.І. Чайковського, засновниці української клавесинної школи Світлани Шабалтіної та народної артистки України, професора, завідувача кафедри баяна та акордеона НМАУ ім. П.І. Чайковського Євгенії Черказової.

Репертуар концерту включав світові шедеври видатних композиторів Й. С. Баха, Ж.-Ф. Рамо, Д. Скарлатті, Л. Боккеріні, М. Коррета та твори сучасних авторів, які вже стали класикою. Виконавиці зачарували слухачів своїм глибоким проникненням у драматургію музичних творів, блискучим володінням інструментами, тонким відчуттям стилю авторів, артистизмом виконання.

Варто відзначити надзвичайний інтерес публіки до цього концерту – понад сотня істинних поціновувачів високого мистецтва зібралися послухати гру музикантів у одному з найкращих бібліотечних залів України. Неперевершена гра Світлани Шабалтіної та Євгенії Черказової полонила зал і створила справжнє свято, яке наповнило серця присутніх теплом, радістю та гарним настроєм. Для тих, хто розуміє велич класичної музики, такий концерт – неперевершений подарунок.

Концерт завершився оваціями вдячної публіки, яка довго не відпускала талановитих артистів: неможливо було залишитись байдужим до світлого, тонкого звучання Клавесину в дуеті з чуттєвим і пристрасним Акордеоном. Відвідувачі залишали зал з побажаннями та надією, що подібні заходи відбуватимуться частіше!

 

Інформацію підготувала

завідувач відділу обслуговування користувачів Наталія Цукренко

фото провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів Наталії Опенько