П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

Міжнародний день захисту дітей

 

Діти повинні жити у світі краси, гри, казки,

музики, малюнка, фантазії, творчості.

В. А.Сухомлинський

 

imageДитинство – це чудова пора надій і сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій. Діти – це майбутнє нашої держави, яке формується в сьогоденні.

Міжнародний день захисту дітей – це нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного і психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.

Рішення про запровадження Дня захисту дітей було ухвалене Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року. Організація Об’єднаних Націй підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним із пріоритетних напрямів у  своїй діяльності. У 1959 році ООН прийняла Декларацію прав дитини. 20 листопада 1989 року ООН прийняла Конвенцію про права дитини. Текст Конвенції про права дитини готувався, обговорювався та узгоджувався більше десяти років. В ній записано, як уряд кожної країни має дбати про дітей. Цей особливий документ було ратифіковано 191 країною світу.

Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року. З цього часу вона є частиною національного законодавства і одним із найголовніших в історії прийнятим договором про права дитини.

До Міжнародного дня захисту дітей у Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку. Експозиція містить популярні видання про права та захист дітей.

На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1,  2-й поверх.

Термін експонування: 30 травня – 17 червня 2013 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД