Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерти джазової музики

для батьків і дітей

 

2-го та 10-го червня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого з надзвичайним успіхом відбулися концерти джазової музики з елементами анімації для родин з дітлахами та усіх, хто забажав з ними прийти (батьки, рідні, друзі), ініційовані командою мистецького проекту «Baby Mozart» у рамках реалізації міського конкурсу проектів.

Проект «Baby Mozart» Громадської організації «Сучасне українське кіно «СУК» став переможцем міського конкурсу проектів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» . Конкурс спрямований на поліпшення культурного та просвітницького розвитку мешканців міста Києва, зокрема батьків дітей до 3-х років. У рамках проекту з 1 червня по 30 вересня поточного року передбачено проведення концертів живої музики у Києві.

Організатори та координатори  проекту «Baby Mozart» Олександра Степашко і Сабіна Асадова разом з віртуозними музикантами, лауреатами всеукраїнських і міжнародних конкурсів Ганною Корнєвою (викладач вищої категорії гри на фортепіано) та Марією Бродовою (викладач гри на скрипці) створили фантастичну атмосферу заходу. Впродовж концерту під музику Джорджа Гершвіна, Дюка Елінгтона, Гаррі Ревела, Олександра Саратського та інших композиторів загальний читальний зал № 1 Бібліотеки перетворився на музично-танцювальний, ігровий та оглядовий (з «позиції» підвіконня) майданчики, автопарк та доріжку для гонок іграшкових автівок, склад скинутого танцівниками дитячого та дорослого взуття, місце для сповивання та годування … У гостинному просторі Бібліотеки багатьох учасників не покидало бажання взяти книгу та розгорнути її - дорослі залюбки цікавилися змістом численних виставок літератури, а дітлахи активно «наводили лад» на книжкових полицях - наслідки такого «дитячого читання» вчасно та вправно «ліквідовували» співробітники Бібліотеки.

Головним слухачем на цьому дійстві став двомісячний хлопчисько-янголятко, який весь час солодко спав, притулившись до батькового плеча. Вчені доводять, що класична музика, впливаючи одразу на підсвідомість, гармонізує стан людини, навіть яка спить, підвищує активність мозку, покращує пам'ять, подовжує життя. Є впевненість, що родинам-учасникам назавжди запам’ятається ця подія, а сімейні альбоми прикрасять численні фото справжнього свята музики, спілкування, доброзичливості та знайомства з провідною Бібліотекою країни.

Партнер проекту Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого повідомлятиме в подальшому про заплановані на серпень та вересень поточного року концерти проекту «Baby Mozart».

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Т. Скирда 

Фото: провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів Н. Опенько та провідного бібліотекаря відділу обслуговування користувачів О. Шадура