Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка-рандеву

«Читайте з нами українське»

  

image

18-19 червня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого для шанувальників сучасної літератури пройшла книжкова виставка-рандеву «Читайте з нами українське».

Від часу здобуття Україною незалежності, українське суспільство стало більш соціально-відкритим. Це сприяло створенню нової хвилі української літератури – яскравої, різножанрової, захоплюючої.

В результаті більшої свободи, відкритості, сучасні українські автори звертаються до тих тем, що цікавлять і бентежать нас сьогодні, подій, що відбуваються у наших реаліях.

Бібліотекарі відділу читальних залів ознайомили відвідувачів заходу з книжковими новинками та книгами-переможцями літературних премій України, яких щорічно вручається близько двадцяти. Також на виставці були представлені найкрасивіші книги року – переможці конкурсу на кращий книжковий дизайн на VIII Міжнародному фестивалі «Книжковий арсенал». Ці видання увійшли до колекції «Найкрасивіші книги світу» і будуть презентовані на Лейпцизькому книжковому ярмарку.

У дружній атмосфері відбувалося живе спілкування з користувачами, які висловлювали свої думки, розповідали про літературні вподобання. Родзинкою заходу стала книжкова вікторина. Найактивніші та найкмітливіші її учасники отримали подарунки.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар 

відділу читальних залів Щербина С. З.