Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Презентація книги поета, прозаїка

Тетяни Кудінової-Калініченко

«Сага про киян»

(Київ: ТОВ НВП «Інтерсервіс», 2018) 

 

image

16 червня  2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в форматі Літературно-музичної вітальні «Гармонія Всесвіту» відбулася презентація нової книги київської поетеси, прозаїка Тетяни Кудінової-Калініченко «Сага про киян».

Тетяна Кудінова-Калініченко – член Національної спілки письменників України, відповідальний секретар Київської міської організації Українського фонду культури, лауреат багатьох літературних премій, пише українською та російською мовами.

У її творчому доробку – романи «Древо жизни», «Дочери Земли», «Не хочу ходить в школу», сага «На стыке веков», збірники віршів «Я утверждаю: есть любовь», «Думи мої, думи», «Мысли вслух», повісті «Відпустка у серпні 2014» (укр. та рос. мовами), монографії «Розпис Фунтік».

 Тетяна Кудінова–Калініченко проникливий і зворушливий лірик та водночас гострий поетичний публіцист, у кожному творі вона нагадує людям про важливість збереження головних моральних цінностей – добра і любові, закликає жити по совісті і честі, цінувати  традиції і культуру рідного народу.

Презентована книга Тетяни Кудінової–Калініченко «Сага про киян» є перекладом на українську мову книги «На стыке веков», де через призму повсякденного життя героїв прослідковується політичний та економічний розвиток держави протягом XIX–XXI століть.

Письменницю вітали чисельні шанувальники її творчості серед яких – народна артистка України Р. Недашківська, кінорежисер, доктор мистецтвознавства В. Степанян-Григоренко, голова Міжнародної громадської організації «Федерація жінок за мир у всьому світі» Т. Коцеба, голова Київського товариства болгарської культури «Радолюбіє» В. Залогіна, письменники, члени НСПУ – В. Дробот, С. Саєнко, заступник голови Київської організації Національної спілки письменників України В. Бубир та ін.

Щирість і відкритість письменниці, у якої стільки непідробної доброти, гумору налаштовували на атмосферу дружнього спілкування. «Вам несу своє серце в долонях», так назвала свою зустріч Тетяна Кудінова-Калініченко.

В авторському виконанні звучали уривки з нової книги та вірші, лунали пісні – поезії Т. Кудінової-Калініченко, покладені на музику.

Родзинкою вечора став виступ заслуженої артистки України Л. Кулєшової, Г. Григорович, Ю. Белінської, які володіють не тільки поетичним словом, але й прекрасним голосом та О. Куваєва.

Прекрасний настрій на зустрічі створювали відеоролики В. Марченка. Він лікар за фахом, за покликанням душі – поет, композитор а також майстер виробів. Його роботи були представлені в залі поруч із виробами з дерева майстра–різьбяра С. Куваєва та майстрині розпису «Фунтік» Тетяни Кудінової-Калініченко.

Присутні тепло вітали Тетяну Кудінову–Калініченко з виходом нової книги, бажали їй творчого довголіття, цікавих героїв та сюжетів, нестримної життєвої енергії на довгі–довгі роки.

 

                                                                       Інформацію підготувала головний бібліотекар відділу СКД Совершенна Л.С.