Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» 

Презентація поетичного збірника «Стихи» Романа Кофмана

 

image12 травня 2018 року члени клубу радісно зустрічали свого давнього друга Романа Кофмана.

Головний диригент кількох українських, а також польських, південнокорейських і німецьких оркестрів протягом якогось часу працював головним диригентом Боннської опери, випустив альбом із записами всіх 15-ти симфоній Шостаковича. Авторитетний англійський каталог грамзаписів Penguin gide поставив ім’я Романа Кофмана попереду таких диригентів, як Бернгард Хайтинг, Рудольф Баршай, Леонард Бернстайн.

Разом з тим Роман Кофман стверджує, що музика – не його покликання, а лише рід занять. Душа його, начебто, більше тяжіє до літератури. Підтвердженням цього є його 7 книг прози і поезії, які отримали теплий відгук у читачів.

2018 року видавництво «Саміт-Книга» випустило повну збірку віршів Романа Кофмана, включивши вірші «іронічного жанру», вперше представлені на суд читачів на засіданні клубу «Субота у Бегемота».

Презентація розпочалася виступом заслужених артистів України Віктора Кошеля та Катерини Синчалло, які декламували  вірші з поетичної збірки та привітанням одного із засновників видавництва «Саміт-Книги» Івана  Степуріна.

Роман Кофман за тим подарував присутнім особливу насолоду від авторського виконання віршів.

 Оплески і пишні квіти були нагородою Маестро за його творчість і за приклад нев’янучої молодості душі і незгасимої жаги життя.

 

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.