Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто»

 

Презентація книги Олени Мокроусової

«Лінія долі на долоні Києва»

( Київ : «Либідь», 2018)

 

image16 травня 2018 року на засідання клубу «Бібліотека і Місто» була запрошена  історик, києвознавець, кандидат історичних наук Олена Мокроусова зі своєю новою книжкою «Лінія долі на долоні Києва».

        Видання побачило світ 2018 року у видавництві «Либідь» в серії «Твій Київ». Присвячене вулиці, що має напрочуд промовисту назву – Костьольна.

В назві закарбовано власне те, що спричинило появу цього шляху. Коротенька, всього 307 метрів, вона тим часом є справжньою енциклопедією архітектурних стилів і належить до особливого «просторового» типу київських вулиць, розташованих на схилах гір. А ще між Костьольною, кількома сусідніми вулицями і Володимирською гіркою існують цікаві, навіть несподівані зв’язки, які прослідковує і про які розповідає автор у пропонованому виданні.

«Як і люди, власну долю мають вулиці. Давні шляхи, протоптані в складках гір чи в урочищах, – вони народжуються разом з містом, живуть і розвиваються разом із ним», – розпочала імпровізовану екскурсію вулицею Костьольною Олена Мокроусова.image

 Від плану розбудови цієї місцевості, рішення про зведення костелу, тісного сусідства у ХІХ столітті з вулицями Трьохсвятительською та Хрещатиком до сучасного вигляду Костьольної мандрували любителі історії Києва, уважно слідкуючи  за життєвими  перипетіями колишніх домовласників та подіями, пов’язаними з забудовою вулиці.

Великий інтерес до  відео презентації та розповіді Олени Мокроусової виявили присутні у залі курсанти Інституту кримінально-виконавчої служби та старшокласники київської загальноосвітньої школи № 309,  києвознавці, працівники міських бібліотек.

Завершилася зустріч автограф- та фотосесією.

Інформацію підготувала

завідувач відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець