Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики  

«Душу музикою омий» 

Зустріч з гуртом «Avaye del»

 

image

22 квітня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання клубу шанувальників музики. Гостем клубу був «Avaye del» – унікальний і єдиний гурт в Києві, який грає оригінальну музику Лівану, Сирії, Марокко, Тунісу.

В цей день зібралось чимало шанувальників гурту «Avaye del», які з нетерпінням чекали виступу музикантів. Про історію створення гурту та напрями його творчості розповів керівник клубу шанувальників музики Ростислав Грибов.

Присутні, як і минулого року, мали можливість пересвідчитися, що назва гурту "Avaye Del", в перекладі - «Мелодія серця», відповідає їх виконавській майстерності.

Гурт виконує твори різних культур, століть та традицій. І саме музику східних народів використовують для заняття йогою, релаксації і просто гарного відпочинку.

Склад гурту «Avaye del»: Мілад Кохпаяхзаде (даф, дойре, думбек), лауреат міжнародного конкурсу Богдан Бурбига (скрипка), Світлана Максимова (інструмент, схожий на українську кобзу — уд).

Під час виступу музиканти не боялися експериментувати зі звучанням і стилями, розриваючи звичні шаблони. Присутні насолоджувалися живими імпровізаціями на сцені. І це було надзвичайне свято музики, яке не залишило нікого байдужими. На завершення музиканти виконали «Щедрик» - різдвяну українську народну пісню в музичній обробці композитора Миколи Леонтовича, .що отримала всесвітню популярність.

Зустріч з музикантами пройшла на одному диханні і завершилася гучними оплесками.

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу СКД Совершенна Л.С.