Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Творча зустріч з відомим рок-музикантом,

композитором, співаком, поетом та письменником

Олексієм Ревенком

 

image10 травня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася творча зустріч з Олексієм Ревенком – лауреатом багатьох музичних фестивалів в Україні та за її межами, учасником міжнародних музичних проектів, відомим композитором, рок-музикантом, поетом, письменником, лідером гурту «Ревенко Бенд». Музикант багато років плідно працює у жанрі авторської пісні, рок-акустики, інструментальної музики. Його концерти завжди цікаві побудовою програми, приголомшливою енергетикою та емоційністю, під час яких він безпосередньо спілкується з глядачами, закликаючи кожного замислитися над існуючою проблемою глобальної попсотизації, проблемою знеособлення і, як  результат, знищення культури нашої країни.

З 1990 року Олексій відомий як автор віршів і пісень, в яких вдало поєднує проникливу лірику з глибокими філософськими текстами та соціальною тематикою. Визнання його як поета, письменника, композитора, рок-музиканта є підсумком багатолітньої  роботи розуму і духу, плодом любові до Вітчизни.

Творча зустріч зібрала чимало не тільки шанувальників творчості музиканта, але і тих, хто вперше почув ім’я Олексія Ревенка.image

Талановитий музикант підкорив зал віртуозним виконанням на гітарі авторських творів різного жанру, а також  читанням віршів зі збірки «Моей стране культура не нужна» (2012 р.). На зустрічі були представлені його книги «Другая природа любви» (2014 р.) та «Дом на краю пропасти» (2005 р.), до яких увійшли вірші, філософські есе, оповідання, повісті та романи, де автор звертає увагу на несправедливість суспільства, в якому нам доводиться відстоювати свої права.

У заході також брав участь член київського об’єднання «Школа бардів Дмитра Долгова» Олександр Кропельницький, який виконав відомі пісні Булата Окуджави.

Вечір був наповнений атмосферою чудової поезії та живої музики, подарував присутнім гарний настрій.

Насамкінець заслуженою подякою Олексію Ревенку були гучні оплески і побажання творчих успіхів та цікавих музичних проектів.

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу СКД  Совершенна Л.С.