Середа, 17 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Зустріч з народним артистом України Олегом Комаровим


image

14  квітня 2018 року на черговому засіданні члени та гості клубу тепло вітали народного артиста України Олега Комарова.
    Комаров Олег Васильович – український актор театру і кіно, літератор, педагог. Народився в родині акторів. Батько, Василь Леонідович Комаров, загинув у роки Другої Світової війни. Мати, заслужена артистка УРСР Ганна Іллівна Ніколенко, була в різні часи актрисою Театру ім. Івана Франка, Київського обласного театру, Київської державної філармонії.
    Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого (1961). З 1966 року працює у Київському російському драматичному театрі ім. Лесі Українки. Найчастіше виступає в амплуа характерного актора.
    Постійно бере участь у радіо- та телепрограмах культурно-просвітницького  спрямування. Майстер художнього читання.  Більш як 30 років був одним з ведучих популярної радіопередачі «Від суботи до суботи». Викладає на кафедрі майстерності актора і сценічної мови Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва. Автор книг театральних спогадів.
    Прекрасно поставленим голосом, зі змістовними інтонаціями та наголосами, майстерно перегортав Олег Комаров сторінки свого життєвого і творчого шляху.
    Підкуповувала  щирість та делікатність, з якими актор згадував всіх тих, з ким зіштовхувала його доля в різні часи. На завершення зустрічі  увазі глядачів було запропоновано документальний фільм про Майстра.
    Співпереживання, захоплення талантом актора, вдячність за зустріч – саме такий настрій панував в аудиторії.
    На згадку про співпрацю Олег Комаров подарував бібліотеці свою книгу «Світлі душі театру» з дарчим написом: «Национальной библиотеке Украины имени Ярослава Мудрого. Чтоб всегда Вы были востребованы и нужны людям».

 

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.