Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Кінотрилогія «Моє дитинство»

 

image24 квітня 2018 р. у рамках Кіномистецької вітальні стартував пілотний проект «Літературний екран», який передбачає поєднання двох фундаментальних видів мистецтва – кіно і літератури, адже саме кінематограф спроможний представити літературні шедеври у найрізноманітніших форматах: ігрове, документальне, анімаційне кіно тощо.

Проект ініційовано з метою привернення уваги до книги як джерела духовного розвитку, інтелектуального вдосконалення та впровадження інноваційних форм соціокультурної діяльності Бібліотеки, пов’язаних з популяризацією читання.

Увазі глядачів була представлена кінотрилогія «Моє дитинство», створена за мотивами оповідань Степана Васильченка, Нодара Думбадзе та Ніно Палумбо. Автор проекту – український режисер Ірина Правило.

«Моє дитинство» – міжнародний кінопроект, що об’єднав три короткометражні ігрові фільми – «Кров», «Мужицький ангел» та «Мій університет», зняті в Україні, Грузії та Італії.

Сповнені глибинного філософського змісту, кіноновели об’єднує тема дитинства, яка розкривається через призму простих і водночас фундаментальних духовних істин.

Головні герої – хлопці віком 5, 11 та 15 років, які залишились без батька (або без батьків). Різні культури, різні країни, різні обставини, але єдиний світ дитинства і перші кроки у доросле життя.

Після перегляду відбулось жваве спілкування з режисером.

Ірина Правило зазначила, що «Моє дитинство» – унікальний кінопроект, реалізація якого стала можливою завдяки кампанії спільнокошту, до якої долучилась і НБУ ім. Ярослава Мудрого. Теплими словами вона згадала і подякувала працівникам Бібліотеки за надану допомогу.

Щиро і натхненно Ірина розповідала глядачам, як формувався творчий задум, за яких умов і обставин відбувались зйомки трилогії, а також відповідала на численні запитання присутніх.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності Сливка О. В.