Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Клуб «Бібліотека і Місто»

Зустріч із заслуженим лікарем України

Володимиром Берсенєвим

(До Всесвітнього дня здоров’я)

 

image5 квітня 2018 року в клубі «Бібліотека і Місто» НБУ ім. Ярослава Мудрого, напередодні Всесвітнього дня здоров’я, відбулася зустріч  з Володимиром Берсенєвим – засновником Інституту проблем болю і Медичного центру Берсенєва (м. Київ), автором метамерного методу лікувального впливу, заслуженим лікарем України, лікарем-неврологом вищої категорії, кандидатом медичних наук.

Протягом 40 років доктор Берсенєв здійснює успішну лікувальну практику в міжнародному масштабі, у тому числі з 1995 року в рамках діяльності очолюваного ним Інституту проблем болю. Понад 80 тисяч пацієнтів з 60 країн світу можуть поділитися хорошими результатами лікування за метамерною методикою.

Метамерна медицина дозволяє більш ефективно справлятися з такими недугами як: захворювання периферичної нервової системи, хронічне порушення мозкового кровообігу, хронічні больові синдроми, порушення нервово-психічного та мовного розвитку у дітей та підлітків, наслідки гіпоксично-ішемічного ураження ЦНС, усуваючи їх причини, а не просто борючись з симптомами.

Під час зустрічі лікар Берсенєв в доступній формі, з використанням наочності, розповів про одну з найбільш важливих конструкцій людського організму – хребет, та наголосив на правильному розумінні  бережного ставлення до нього.

Досвідчений лектор, чуйний, доброзичливий лікар, який вміє почути і зрозуміти  біль хворого, Володимир Андрійович Берсенєв полонив усіх присутніх, уважно відповідав на запитання.

Захід доповнювала виставка книг вченого з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого, де, окрім медичної літератури, були представлені повість «Тримаю удар», публіцистичні видання, основні серед яких «Важке дитинство нервової системи», «Біль в спині», «Від цього залежить якість життя» та інші.

Важливо зазначити, що Володимир Берсенєв також є членом Національної спілки письменників України, лауреатом кількох літературних премій, зокрема «Тріумф», імені Михайла Коцюбинського, імені Юрія Долгорукого, імені Євгена Чикаленка.

Щедрим подарунком Бібліотеці стали його найновіші видання, здійснені Інститутом проблем болю, видавництвами «Саміт-книга», «Аверс», Заславського О. Ю.  

Співорганізатором зустрічі виступило видавництво «Саміт-книга», один із засновників якого Ігор Степурін тепло привітав Володимира Берсенєва та засвідчив повагу до автора, робота з яким є знаменною для видавництва.

Під час зустрічі охочі могли придбати книги В. Берсенєва та одержати його автограф.

 

Інформацію підготувала 

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець