П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка дитячих робіт

Всеукраїнського проекту для молодих митців «Просто небилиці» 2017


image

 

В Україні Всеукраїнський проект для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2017 ініційований International Association Culture and Art (Міжнародна асоціація культури і мистецтва) 2011 року. Офіційним представником і координатором Проекту є Львівський обласний благодійний фонд «ТОРБА», а його організатором — ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив».

Партнери Проекту в Україні:

Виставковий центр «Львівський палац мистецтв», Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Галерея-книгарня «Чорна ящірка» у Дніпрі, Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олега Ольжича.

До участі у конкурсі 2017 року було подано понад 700 робіт, участь у конкурсі взяло 678 робіт з 20 областей України. Серед учасників – 37 юних творців, позбавлених батьківської опіки, які живуть у сиротинцях міста Львова та Львівської області. За отримані від добродіїв кошти, дітям, що перебували у цих будинках, було придбано художній реманент, канцтовари і солодощі.  Команда оргкомітету провела майстер-класи з живопису та графіки і допомогла подати  роботи дітей до участі у конкурсі.

Наприкінці 2017 року у Львівському палаці мистецтв відбулася урочиста церемонія відкриття експозиції кращих робіт проекту, оголошення результатів та вручення нагород.

До складу журі увійшло 9 фахівців з образотворчого та декоративного мистецтва з України, Польщі, Франції та Нідерландів:

- Роман Лучук – художник, Косів (Україна);

- Ярослав Дідула – художник, асистент-викладач кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури  Національного університету “Львівська політехніка”, Львів (Україна);

- Юлія Стемпіцька – старший викладач кафедри графічного дизайну та мистецтва книги Української академії друкарства, член Спілки дизайнерів України, Львів (Україна);

- Антон Ковач – заслужений художник України, завідувач кафедри рисунку Закарпатської академії мистецтв, Ужгород (Україна);

- Бланка Латка – художниця, Варшава (Польща);

- Роберт Боерсма – художник, Ноорбеек (Нідерланди);

- Міся Конопка – художниця, Варшава (Польща);

- Моніка Нецка – художниця, Краків (Польща);

- Патриція Гінтз – художниця, асистент відділення рисунку в Мистецькому центрі міста Гренобль (Франція).

Дякуючи зусиллям партнерів, Проект «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2017  прозвучав у Львові, Києві, Дніпрі, Житомирі (Україна), Варшаві та Кракові (Польща), Цугу (Швейцарія), Мілані (Італія), Банській Бистриці (Словаччина). На сьогодні його експозиції оглянули тисячі осіб.

Нинішня мистецька виставка «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2017, що експонується в НБУ імені Ярослава Мудрого, містить 38 кращих творів юних художників.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної роботи Ольга Мазаєва