П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Зустріч з Вячеславом Купрієнком – військовим, поетом,

перекладачем, автором та виконавцем пісень

«Хто я є? Крок до України»

 

image

29 березня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась зустріч з В’ячеславом Купрієнком – ветераном-афганцем, офіцером спецназу, поетом, прозаїком, виконавцем пісень.

В’ячеслав Купрієнко народився в місті Алчевську Луганської області. У 1985 році закінчив факультет розвідки Київського вищого загальновійськового командного училища ім. М. В. Фрунзе за спеціальністю: командна тактична розвідка, китайська мова.

1987-1989 рр. брав участь у військових діях в Афганістані на посаді командира групи спеціального призначення. Нагородждений двома орденами Червоної Зірки.

Після звільнення з лав Збройних Сил у званні капітана займається творчістю, яка стала головною справою в житті відставного офіцера.

Сьогодні В’ячеслав Купрієнко – відомий виконавець пісень, лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських фестивалів авторської пісні. Його пісні лунають в документальних фільмах «Афганський синдром», «Афганська війна» та ін.

Життя В’ячеслава Купрієнка – це не простий шлях до національної самоіндентифікації, внутрішнього відчуття належності до України. Він відверто зізнається, що не завжди був українським патріотом.

Та побачене і почуте під час Революції гідності  2013-2014  рр. змінило колишнього спецназівця.

Його роздуми про наповненість особистої ідентифікації українською свідомістю і стали приводом для такої зустрічі з промовистою назвою «Хто я є? Крок до України», на якій були присутні люди різного віку, серед них курсанти факультету юристів та психологів Київського інституту кримінально-виконавчої служби.

На прикладах віршів та  пісень, написаних у різні періоди свого життя, В’ячеслав пропонував відслідкувати, якими «граблями» набив собі лоба, і тим самим, намагався унебезпечити від подібних помилок інших.

Завдяки щирому спілкуванню з В’ячеславом Купрієнком – людиною правдивою, надзвичайно позитивною, з активною громадянською позицією,  допомогло, на думку організаторів, багатьом з присутніх поставити собі, а можливо і відповісти, на важливе запитання «Хто я є?».

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу СКД Совершенна Л. С.