Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

«Душу музикою омий»

Зустріч із співачкою, художницею Анастасією Макаровою

та Денисом Голубицьким поетом, виконавцем авторської пісні.

 

image

11 березня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий». Гостями клубу були Анастасія Макарова – співачка, поетеса, художниця та поет, виконавець авторської пісні Денис Голубицький.

Анастасія Макарова закінчила Кримський державний гуманітарний університет, факультет естетичного виховання, спеціальність – образотворче мистецтво. У її  картинах, які вона презентувала під час свого виступу, піснях, віршах відчувалась душа, наповненість світлом. Музика і живопис давно стали для Анастасії одним цілим. Вона твердо впевнена, що мистецтво може зробити цей світ кращим.

Денис Голубицький автор і виконавець пісень під власний супровід гітари, учасник багатьох фестивалів авторської пісні в Києві, «Балаклавські канікули» та інших. Брав участь  у  радіо  та телепередачах.

З 2009 року його стихією стала жива історія міста Києва, яка  знаходить відображення в його творчості. Виконує пісні переважно на власні вірші, а також на вірші Ю. Левитанського, Ю. Візбора, Б. Окуджави, О. Фокіной, В. Єгорова та свого батька  Аркадія Голубицького.

Під час свого виступу Денис Голубицький презентував нову поетичну збірку «Приметы парения», яка вийшла у 2018 році у київському видавництві «Радуга».

Дві години промайнули як одна мить. Анастасія Макарова та Денис Голубицький підкорили присутніх своїм талантом, щирістю, гармонічним поєднання  поезії, музики та співу.

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу СКД Совершенна Л.С.