Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

«Душу музикою омий»

Зустріч із організатором «Іншопланетної майстерні»

Євою Віват і Сергієм Наброскіним.

 

image

25 лютого 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий». Гостями клубу були організатор «Іншопланетної майстерні» – Єва Віват і музикант Сергій Наброскін.

Єва Віват – співзасновник бренду «Іншопланетна майстерня», любитель музики.

Сергій Наброскін – гітарист, ударник, мультиінструменталіст, імпровізатор, викладач гри на гітарі, музичний експерт.

 «Іншопланетна майстерня» – це компанія людей, яка створює інструменти ХХІ століття - happy drum (хепідрам). Хепідрам ще називають глюкофоном (від німецького «glücklich» - щасливий) – це перкусійний інструмент, тональний пелюстковый барабан. Хепідрам дивує і зачаровує своїм виглядом, який справді схожий на літаючу тарілку – іншопланетний корабель.

Перед початком свого виступу гості запропонували всім присутнім заплющити очі і ВІДЧУТИ музику. Бо й справді, цю музику неможливо описати словами, її треба почути і відчути. Ця музика водночас і заспокоює, урівноважує і бадьорить внутрішній стан людини, дарує відчуття нірвани. Магічні звуки хепідрама неначе пронизують все тіло, кожну клітинку. Але, не зважаючи на такий незвичайний звук, Єва з Сергієм стверджують, що інструмент інтуїтивний і імпровізаційний, грати на ньому може людина й без музичної освіти. Це довела Єва Віват, за освітою дизайнер інтер’єру, яка вправно й гармонійно доповнювала гру Сергія Наброскіна.

Виступ пройшов при приглушеному світлі і навіть не переривався оплесками, щоб не порушити дивовижну атмосферу неземного звучання хепідрама. Зате, по закінченню виступу зал вибухнув гучними оплесками. Окрім того, Єва Віват провела справжню презентацію з історії та виготовлення хепідрамів і разом з Сергієм Наброскіним відповідали на всі запитання присутніх.

Приємним бонусом для відвідувачів стала можливість спробувати зіграти на незвичних інструментах.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності

Літовкіна Ю.М.