Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги Кіри Малко «Нижче»

(Київ : Нора-Друк, 2018)

 

image

2 березня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась презентація роману Кіри Малко «Нижче». Видання побачило світ у видавництві «Нора-Друк» в січні 2018 року. 

Кіра Малко – соціолог за освітою, живе і працює в Києві. Має опубліковані есеї в українському та американських інтернет-журналах: The Devochki, The Establishment, ElectricLiterature.

Закінчивши університет, письменниця змінювала офісні роботи, намагаючись знайти своє місце і раптом опинилася на круїзному лайнері, працюючи стюардом буфету. Такий досвід став черговою спробою приміряти до себе іншу модель існування і зрештою оформився у роман під назвою «Нижче». 

У чому сенс людського існування? Що є рушійною силою, яка змушує суспільство рухатись уперед? У чому полягає сутність кохання та як воно виникає? Чи має людина право вбивати себе і чому вона це робить? У чому її сила? Ці та безліч інших питань порушує Кіра Малко у своєму дебютному романі. Поставлені нею запитання змушують замислитись, шукати відповіді разом із автором та героями твору, порівнювати та приміряти ці питання до свого життя, світогляду та досвіду.

Твір став успішним літературним дебютом молодої письменниці і отримав третю премію Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у 2017 році.

«Коронація слова» – найбільший недержавний конкурс рукописів літературних творів українською мовою для видавців і письменників. Його мета – заохочувати письменників писати твори, які захоплюють з першої сторінки і тримають увагу читача до кінця, тобто створення українських «бестселерів».

Про письменницькі тематичні та жанрові вподобання на прикладі рукописів конкурсу «Коронація слова – 2017» та про те, наскільки вони збігаються з читацькими смаками розповіла літературознавець і член журі конкурсу Ольга Бондар.

 Модерував зустріч – Микола Кравченко, співзасновник видавництва «Нора-Друк», голова громадської організації «Книжковий простір».

Презентація зібрала аудиторію шанувальників сучасної літератури – користувачів НБУ ім. Ярослава Мудрого, бібліотекарів, студентів, всіх, хто цікавиться сучасною літературою та слідкує за роботою Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Під час заходу пролунали слова подяки на адресу літературного конкурсу «Коронація слова» та видавництва «Нора-Друк» за відкриття нових імен в українській літературі та сучасні книги, побажання нових творчих задумів та успіхів у їх здійсненні.

Завершилася презентація автограф-сесією.

  

Інформацію підготувала

 головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.