Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація правопросвітницького проекту «Я маю право!» 

 

image21 лютого 2018 р. у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», якій стартував у червні 2017 року та реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Указом Президента України 2018 рік оголошено Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».

Метою проекту є – підвищення юридичної грамотності українців та формування нової правової культури в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави. Девіз проекту: Знаю! Дію! Захищаю!, тривалість – 3 роки (2017-2019 рр.)

Захід розпочався показом інформаційного відеоролика «Я маю право!».

Проект презентував головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Орест Легкий.

З напрямами роботи Координаційного центру з надання правової допомоги присутніх ознайомив Директор Другого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Кушнір.

Всі охочі отримали первинну безоплатну правову допомогу від працівників Координаційного центру.