П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

Міжнародний день родини (сім’ї)

image

 

 

 

 

Родина – це не просто термін,

Який у словнику знайдеш.

Родина – тихий серця шепіт,

З яким ти по життю ідеш.

 

Кропівна Валерія

 

 

 

 

Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. Свято було запроваджено через стурбованість світової спільноти сучасним становищем родини та її значенням у процесі виховання підростаючого покоління, воно покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї.

Оскільки сім’я є одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, вона розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама їх формує.

Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності та розвитку. Щасливий союз сім’ї і держави – необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.

Із сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

Родина – наш надійний притулок у безмежному і не завжди дружньому світі. І кожен із нас обов’язково має вносити свій вклад у щастя своєї родини.

Національна парламентська бібліотека України підготувала книжкову виставку до цього важливого свята. Увазі користувачів пропонується різноманітна література, яка стосується сім’ї, родини, виховання, дозвілля тощо.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1,  2-й поверх.

Термін експонування: 13–30 травня 2013 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД