П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл

«Три обличчя Віктора Петрова-Домонтовича: розвідник, прозаїк, археолог» 

 

image16 лютого 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Три обличчя Віктора Петрова-Домонтовича: розвідник, прозаїк, археолог». Ведучий заходу – голова правління Українського клубу Роман Кухарук.

Віктор Платонович Петров (1894 – 1969), літературний псевдонім – Домонтович, - один із найяскравіших українських інтелектуалів ХХ ст., - талановитий і різнобічний вчений, що справив відчутний вплив на декілька гуманітарних дисциплін: етнографію, антропологію, археологію, літературознавство. Незрівнянний ерудит і видатний письменник, котрий у 1930-ті роки належав до кола неокласиків. Творчість В. Домонтовича 1920-40-х років не мала нічого спільного з соціалістичним реалізмом і поки ще залишається маловідомою та не осягнутою. Він є автором таких романів: «Доктор Серафікус», «Дівчина з ведмедиком», «Без грунту» та ін.

Доповідачем на заході виступив Анатолій Горовий, який розповів про життєвий і творчий шлях прозаїка. Учасники заходу мали можливість долучитися до дискусії та висловити власну точку зору.

В організації заходу взяли участь: Український клуб, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Літературний форум, журнал «Слово і дія», Український парламентський клуб «Нація». 

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар ВСКД

Гриценко Ю. А