Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики 

«Душу музикою омий» 

Зустріч з народним артистом України Романом Гриньківим

та заслуженою артисткою України Ларисою Дедюх

 

image

11 лютого 2018 року відбулося засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий». Гостями клубу були всесвітньо відомі українські бандуристи  – народний артист України, композитор Роман Гриньків та заслужена артистка України, доцент кафедри народних інструментів Національної музичної академії Украини  імені П. І. Чайковського Лариса Дедюх.     

Творчість Романа  Гриньківа та Лариси  Дедюх відома далеко за межами України. Популяризуючи українську культуру й мистецтво, музиканти відвідали з концертами понад 30 країн світу.

 Роман Гриньків – віртуоз джазової музики. Учень композитора Анатолія Алексаняна. Співпрацює з американськими і європейськими

image

 музикантами. Грає на  інструменті, виготовленому  власноруч, який вирізгяється неповторним, чарівним звучанням. Музикант переконаний, що на бандурі грає лише той, хто по-справжньому її любить, тоді вона стає не тільки інструментом, але і твоєю душею.

Зустріч розпочалася піснею В. Івасюка «Балада про мальви» у виконанні Лариси Дедюх, присвяченою трагічним подіям на Майдані 2014 року та хвилиною мовчання.

В залі панувала атмосфера доброзичливості та розуміння. Артисти щиро відповідали на всі запитання присутніх з притаманним  їм почуттям  гумору.

Неперевершена  гра  одного з найкращих бандуристів світу Романа Гриньківа та прекрасний, дивовижно красивий  голос Лариси Дедюх полонили зал і подарували присутнім справжнє свято українського музики і пісні, яке наповнило серця теплом, радістю та гарним настроєм.

 

Інформація підготовлена відділом СКД