Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» 

Презентація книги

Валерія Дружбинського «О Паустовском»

 (Київ : Радуга, 2017)

 

image

10 лютого 2018 року на засідання клубу  завітав Валерій Дружбинський, літературний секретар класика російської літератури Костянтина Паустовського, тісно пов’язаного з Україною.

 Кілька років тому, журналіст, публіцист, письменник В. Дружбинський,  виступаючи перед членами клубу на тему «Паустовський, яким я його пам’ятаю», обіцяв, що згодом підготує книгу про Паустовського. Видання побачило світ  у видавництві «Радуга» 2017 року.

У передмові Валерій Дружбинський  зазначає: «Ці мої записи жодною мірою не претендують на аналіз творчості Костянтина Паустовського – творця чудових книг, що стали для багатьох дороговказом у житті. Задача, яку я перед собою поставив, набагато скромніше: розповісти про те, якою людиною був Паустовський – у спілкуванні з близькими, з друзями, з колегами, з читачами, нарешті, з можновладцями».

Як і минулого разу вмілий оповідач захопив присутніх не лише багатим фактичним матеріалом, а й майстерністю викладу, образною мовою та почуттям гумору.

Особливо помітними були делікатність доповідача і  його глибока повага до Майстра і Вчителя. Це ж, на нашу думку, прослідковується і в оформленні презентованої книги. На обкладинці розміщена напрочуд виразна, чорно-біла  фотографія Костянтина Паустовського  (знімок 1965 р.) в обрамленні чітко окреслених білих  ліній, під ними на синьому тлі білим кольором,  крупно  «О ПАУСТОВСКОМ» і за підкресленням назви, значно меншим кеглем – Валерий Дружбинский.     

Слова подяки на адресу Валерія Івановича Дружбинського  були щирими і щедрими.

 

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.