Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики 

«Душу музикою омий» 

Тема:  «Логос історії музики – Епоха Романтизму.

   Життя і творчість Фредеріка Шопена»


image28 січня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання  клубу шанувальників музики «Душу музикою омий». Тема: «Логос історії музики – Епоха Романтизму. Життя і творчість Фредеріка Шопена».

Доповідачами на засіданні були Галина Побережна – доктор мистецтвознавства, професор, Тамара Щериця – доцент кафедри теорії та історії музики Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Олександр Пустовіт  – професор кафедри філософії Міжрегіональної академії управління персоналом.

Цікаво вибудована тема про життя і творчість Фредеріка Шопена доповнювалась  відеоматеріалами та  виконанням музичних творів видатного композитора.

Творчість Шопена є одним з найбільших досягнень польської та світової музичної культури, яка вплинула на багато поколінь музикантів. Ф. Шопен був неперевершеним мелодистом, його композиторська техніка відрізнялася від прийнятих в той час правил та прийомів. Він був автором більш як півсотні мазурок, трьох фортепіанних сонат, декількох балад.

Відомі вальси Фредеріка Шопена в цей день лунали у виконанні О. Пустовіта (фортепіано) та співчки Наталки Полтавець.

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу СКД Совершенна Л. С.