Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки гобеленів «Різдвяний вернісаж»

 

image

17 січня 2018 року в  Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого  відбулася презентація виставки гобеленів Наталії Дмитренко та Євгена Пілюгіна – представників славної творчої династії з м. Решетилівка Полтавської області.

Експозиція містить 10 гобеленів та килимів, виготовлених в   техніці гладкого ручного ткацтва. Її представив голова творчої родини, заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України Євген Іванович Пілюгін.

Створення гобелена – трудомісткий і тривалий процес. Художник розповів про цікаві моменти в ході підготовки і виготовлення нових виробів, про різноманітну творчу та виставкову діяльність членів сім’ї.

З відкриттям виставки майстра тепло вітали генеральний директор Національного музею українського народного декоративного мистецтва Людмила Строкова, заступник директора музею з наукової роботи Людмила Білоус, завідувач відділу соціокультурної діяльності НБУ імені Ярослава Мудрого Олена Погонець.

Євген Пілюгін провів майстер-клас з декоративного розпису для студентів Київського національного університету культури і мистецтв та слухачів Університету третього віку Дарницького району м. Києва.

 

                           Інформацію підготувала головний бібліотекар

 відділу соціокультурної діяльності Мазаєва О. В.