Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

«Душу музикою омий»

Зустріч з головним диригентом, художнім керівником

Національного заслуженого симфонічного оркестру України

 Володимиром Сіренком

 

image

14 січня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася зустріч  головним диригентом і художнім керівником Національного заслуженого симфонічного оркестру України, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, народним артистом України, професором кафедри оперно-симфонічного диригування Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського Володимиром Сіренком.

Одним з головних напрямків у творчості Володимира Сіренка є виконання, популяризація та перше прочитання творів українських композиторів, серед яких  – твори Б. Лятошинського, Є. Станковича, В. Сільвестрова, В. Губаренка, І. Карабиця, М. Скорика.

За високий рівень майстерності вперше в історії України українського диригента було номіновано на найвищу міжнародну музичну нагороду – премію GRAMMY-2005. Відгуки світової преси про діяльність українського диригента сповнені щирого захвату: його називають «одним із найкращих диригентів світу», «одним з блискучих сучасних молодих диригентів світу».

Зустріч з Володимиром Федоровичем проходила дуже жваво у форматі «запитання-відповіді», під час якої присутні цікавилися творчою діяльністю майстра, його стосунками з музикантами, планами на майбутнє, улюбленими книгами та авторами.

Відчувалось, що Володимир Сіренко не тільки талановитий дирижер, але і харизматична, сильна людина, здатна вести за собою музикантів, хвилювати серця прихильників його таланту та чудовий організатор колективного творчого процесу. Адже кожна група інструментів, що входить до складу оркестру, повинна звучати як єдиний організм, однорідний злагоджений ансамбль.

Приємним подарунком та відповіддю на запитання присутніх про родину Володимира Федоровича був виступ його дітей, які отримали музичну освіту. Всеволод Сіренко піаніст, композитор, донька Мирослава Сіренко працює у Національному заслуженому симфонічному оркестрі України, прекрасно грає на флейті.

Закінчилась зустріч гучними оплесками, теплими вітаннями та побажаннями довгих творчих років, цікавих зустрічей з шанувальниками класичної музики.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу СКД Совершенна Л. С.