П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Перегляд художнього фільму

«Я, Деніел Блейк» 

 

image23 січня 2018 р. в Кіномистецькій вітальні відбувся перегляд художнього фільму «Я, Деніел Блейк» (Велика Британія, Франція, 2016).

Показ кінострічки проходив у рамках фестивалю «Нове Британське кіно», що стартував у грудні минулого року на честь святкування 25-річчя Британської Ради в Україні. Організатором фестивалю виступила кінодистриб’юторська компанія «Артхаус Трафік», яка реалізовує проект «Артхаус Клуб», створений з метою розвитку кіноклубного руху в Україні та популяризації мистецтва кіно. Спонсор показу – British Council Ukraine. У програмі фестивалю – призери Канн, фаворити британських премій та фестивальні хіти.

Гостям Кіномистецької вітальні було запропоновано перегляд художнього фільму «Я, Деніел Блейк».

Картина класика європейського гостросоціального кіно Кена Лоуча розповідає про маленьку людину, яка у вік стрімких технологій та соціальних мереж залишилась на узбіччі життя. Хоча події фільму розгортаються у Великій Британії, проблеми головного героя актуальні і для вітчизняного глядача. Адже усім нам час від часу доводиться долати ті ж самі проблеми, що і Деніелу Блейку під час ходіння по бюрократичним установам соціальних служб.

Кінострічка, прем’єра якої відбулась у 2016 році, була відзначена найвищою нагородою Каннського кінофестивалю – Золотою пальмовою гілкою. Як найкращий британський фільм, картина «Я, Деніел Блейк» у 2017 році отримала премію Британської академії телебачення та кіномистецтв.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Сливка О. В.