Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

«Душу музикою омий»

Тема: "Життя і творчість Фредеріка Шопена" 

 

image

24 грудня  2017 р. в Національній бібліотеці України  імені Ярослава Мудрого відбулося засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий»   присвячене Фредеріку Францішеку Шопену — великому польському композитору, представнику мистецтва романтизму. Доповідач – Артем Ляхович, піаніст, музикознавець, доцент Київського інституту музики  ім. Р. М. Глієра.

Фредерік Шопен  народився в невеликому містечку Желязова Воля, розташованому недалеко від Варшави. За порівняно коротке життя Ф. Шопен написав дуже багато прекрасних музичних творів, серед яких були і улюблені жанри – мазурки, прелюдії, етюди, вальси,  полонези, ноктюрни.

В основу його творів покладена польська народна музика, мелодійні і
ритмічні особливості польських танців і пісень. 

Артем Ляхович розпочав знайомство з творчістю Ф. Шопена віртуозним виконанням 27 етюдів, де техніка гри була не ціллю, а засобом виявлення художнього образу.  Але для Артема Ляховича, здавалось, не існувало технічних труднощів. Музичне виконання було красивим і яскравим. Піаніст, відомий і як чудовий лектор, супроводжував свій виступ розповіддю про життя і творчість видатного польського композитора. Аретм Ляхович продемонстрував талант виконавця, артиста і прекрасного майстра слова.

Не зважаючи на похмурий день, в залі панувала атмосфера теплої, святкової зустрічі з сучасним музикантом, який щедро ділився з присутніми прекрасною музикою Фредеріка Шопена.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу СКД Совершенна Л.С.