Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Благодійна акція на підтримку людей з особливими потребами


26-27 грудня 2017 р. у конференц-залі Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбулась благодійна акція на підтримку людей з особливими потребами. Це – пілотний проект, метою якого є інформування, популяризація, залучення людей з особливими потребами до інформаційного простору програми «Платформа рівних можливостей». Ідея – Ольга Краснящіх, модератор – Ірина Мірошниченко.

Реалізація програми проекту відбуватиметься за такими напрямками: засвоєння основ культури користування бібліотекою, основи журналістики і блогерства.

Присутнім було запропоновано авторський тренінг "Інтернет, який знімає всі обмеження". Його провели медіа тренери Андрій Богданович, заслужений журналіст України, редактор телеканалу «1+1» і Сергій Мамаєв, політконсультант, керівник телепроекту «Право на владу» («1+1»). До них долучився відомий блогер, ведучий телеканалу «1+1» Сергій Іванов.

Учасники тренінгу опановували основні закони телебачення та Іnternet-сфери, дізнавалися секрети Facebook, YouTube та Instagram.

Відомий журналіст-мандрівник і громадський діяч, керівник Міжнародного благодійного фонду інформаційної підтримки інвалідів "ІП-Фонд" Микола Подрезан, який багато років подорожує світом в інвалідному візку і побував вже у 52-х країнах, представив цікаву слайд-презентацію і розповів про свій масштабний проект «Планета Земля — погляд з інвалідного візка». У рамках цього проекту він планує об’їхати країни 6 континентів і повторити маршрут, яким у 2004 році несли Олімпійський вогонь.

Музичне привітання у виконанні Олександра Тупчієнко стало несподіваним подарунком для всіх учасників проекту.

Захід відбувся за підтримки Київської міської державної адміністрації. Спонсором заходу виступила ГО «Спортивна організація».

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар  

відділу соціокультурної діяльності Сливка О. В.