Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» 

Презентація книги

А. Кончаковського, В. Крюкова «Памятники Киева: Личности»

(Київ: АДЕФ-Україна, 2017)


2 грудня 2017 року засідання було особливо приємним тому, що цього дня презентувалася книга, авторами якої виступили голова Анатолій Кончаковський, голова клубу  та багаторічний член клубу Валерій Крюков.

Справжні бібліофіли, вони вирішили зібрати в одному виданні всі пам’ятники Києва, встановлені Особистостям. З різних причин не всі пам’ятники дійшли до наших днів. Автори розмістили в книзі тільки ті, які виготовлені з довговічних матеріалів.

У виданні використані авторські роботи фотохудожника Ігоря Белецького, а також фотографії із особистих архівів В. Ковалинського, А. Кончаковського, В. Крюкова та із інтернету. Обкладинку прикрасив фрагмент репродукції картини В. Тимма «Памятник хрещення "(1862 р.). На титулі розміщено незвичайне фото пам’ятника Лесі Українці – проект киянок, дизайнерів одягу Альони Ворожбит та Тетяни Земкової, які 2008 року до Дня Незалежності «одягли» пам’ятник.

Книга надрукована у кількості 50-ти нумерованих від руки примірників. Цікавим доповненням до представленого матеріалу є фотопокажчик скульпторів-авторів пам’ятників.

 

Інформацію підготувала зав. відділу СКД  Олена Погонець