Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

«Душу музикою омий»

Тема: "Сергій Борткевич. Посталий із небуття"

 

image

10 грудня  2017 р. в Національній бібліотеці України  імені Ярослава Мудрого відбулася зустріч клубу шанувальників музики «Душу музикою омий», присвячена українському композитору-емігранту Сергію Борткевичу. Опинившись у вимушеній еміграції, композитор створив власний неповторний пласт української музики.

Сьогодні інтерес до творчості Сергія Борткевича невпинно зростає. Його твори усе частіше потрапляють до концертного репертуару музикантів, проводяться наукові дослідження його творчості, світові студії звукозапису видають диски з музикою митця. Можна сказати, що шедеври композитора переживають власний Ренесанс.

Про життя і творчість великого Майстра розповідали аспіранти Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського Тимур Якубов та Євген Левкулич, що поєднувалось з виконанням творів С. Борткевича – 4 прелюдії з ор.33, сюїта для скрипки і фортепіано ор. 63, а також соната для скрипки і фортепіано ор. 26 – Sostenuto Allegro dramatico,  Andante, Allegro vivace e con brio.

Високопрофесійне виконання романсів «Молитва», «Воєнна картинка», «Свобода»,  «Завжди ти» на музику Сергія Борткевича подарувала володарка красивого тембру сопрано, солістка драматичного театру на Печерську Наталія Ногіна.

         Надзвичайно тепла і дружня зустріч завершилася гучними оплесками та словами подяки музикантам за можливість поринути у світ чарівних мелодій українського композитора Сергія Борткевича, якому цьогоріч виповнилося 140 років.

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу СКД

Совершенна Л.С.