Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 До Всеукраїнського тижня права

Урок громадянської освіти

«Житлово-комунальні послуги. Знай свої права»

Презентація книжкової виставки «Знай свої права»

 

image

13 грудня 2017 р. у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся урок громадянської освіти «Житлово-комунальні послуги. Знай свої права», організований у рамках Всеукраїнського тижня права спільно з представниками ТОВ «Інформаційно-юридичної служби «Альфа», та презентація книжкової виставки «Знай свої права».

Завідувач сектору загального читального залу №1 відділу обслуговування користувачів Наталія Бойко окреслила головні питання уроку, основні завдання Центру правової інформації, роботу Громадської приймальні, яка надає безкоштовну юридичну допомогу широким верствам населення.

Юрист-консультант ТОВ «Інформаційно-юридичної служби «Альфа» Вікторія Ковальчук розповіла слухачам про зміни у житлово-комунальному законодавстві, захист прав та дотримання обов’язків споживачів комунальних послуг, призначення та отримання субсидій. Детально були розглянуті ключові новації Закону України «Про житлово-комунальні послуги», що набрав чинності 10 грудня 2017 р. image

Головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності Людмила Кудря презентувала книжкову виставку «Знай свої права», яка включає нормативно-законодавчі акти з питань реформування житлово-комунальної сфери, монографії, що висвітлюють позитивний зарубіжний досвід, матеріали конференцій, які дають рекомендації щодо створення ОСББ.

Відвідувачі заходу активно долучилися до обговорень, ставили запитання, на які отримали змістовні відповіді, що свідчить про актуальність та важливість проведеного уроку громадянської освіти.

Присутнім, які бажали більше дізнатися про Бібліотеку загалом та про Центр правової інформації зокрема, працівники установи  провели екскурсію, допомогли зорієнтуватися у подальшій роботі з літературою правової тематики.

 

Інформацію підготували

завідувач сектору  Н. Бойко

та бібліотекар ІІ категорії Г. Падалка

відділу  обслуговування користувачів