Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творчий вечір  

заслуженої артистки естрадного мистецтва України

Наталки Полтавець

image

28 листопада 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся творчий вечір Наталки Полтавець, заслуженої артистки естрадного мистецтва України, лауреата Всеукраїнського конкурсу романсу, члена Національної спілки художників України.

На вечорі зібралися близькі за духом і настроєм люди, аби поринути в мелодійний, чуттєвий світ української пісні. Адже більше за все українська пісня хвилює душу, коли звучить у живому виконанні. Тоді відчувається незримий, але тісний зв’язок виконавця та слухачів.

Наталка Полтавець –  тендітна чарівна жінка, вишукана у своєму співі, якій Бог дав прекрасний голос,  не залишила нікого байдужими. Вона є справжнім втіленням талановитої людини, що  поєднує красивий тембр голосу, артистизм та творчий смак. У репертуарі співачки багато українських пісень, серед них ліричні, обрядові та балади.

 

imageЯскрава палітра сучасних українських пісень супроводжувалася розповіддю про історію їх створення та  талановитих українських поетів і композиторів.

Не менш блискучим і гармонічним був музичний супровід у складі: лауреатів міжнародних і всеукраїнських музичних конкурсів Леоніда Шаповалова (фортепіано), Олександра Скрябіна (скрипка), та соліста заслуженого академічного симфонічного оркестру українського радіо Олексія Руденка (флейта) .

Родзинкою вечора стало прем’єрне виконання українською мовою відомого романсу «Белой акации гроздья душистые» з кінофільму «Дни Турбиных» у перекладі доктора філософії Валентина Бугрима.

Цей вечір залишиться у пам’яті всіх присутніх, і кожна нова зустріч з українською піснею буде справжнім святом, подією значною та хвилюючою.