Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл

 

«Творча спадщина Петра Біливоди: місце в літературі» 

 

image

20 жовтня 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Творча спадщина Петра Біливоди: місце в літературі». Ведучий заходу – голова правління Українського клубу Роман Кухарук.  

Біливода (Шевченко) Петро Миколайович народився 2 серпня 1954 року. У 1971 році закінчив Біловодську середню школу, один рік був літературним працівником Біловодської районної газети. У 1976 році закінчив Луганський державний педагогічний інститут ім. Тараса Шевченка, за фахом учитель української мови та літератури. Учителював, викладав на кафедрі російської мови Луганського педінституту. У 1978 році перейшов до редакції обласної газети «Мологвардієць», де працював перекладачем, старшим кореспондентом, завідуючим відділом, потім власним кореспондентом газет «Независимость», «Взгляд», «Киевские ведомости». Автор збірок поезій «Подорож по горизонталі» (1990), «Ось така мені випала доля» (1998). Помер 13 березня 1997 року. Обставини загибелі й досі не з’ясовані. Посмертно прийнятий в НСП України в 1999 році. 

Доповідачем на заході був літератор і видавець Сергій Чирков, який розповів про свого побратима Петра Шевченка - Біливоду, про історію його життя і творчості, про досі нез’ясовані обставини його смерті. Виступаючий передав бібліотеці видання Петра Біливоди та книгу спогадів про нього, а також свій двотомний роман КОВЧЕГ.

Під час круглого столу було розгорнуто виставку видань, які  було передано до фондів бібліотеки. 

В організації заходу взяли участь: Український клуб, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Літературний форум, журнал «Слово і дія», Український парламентський клуб «Нація». 

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар ВСКД

Гриценко Ю. А.