Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виїзне засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»


14 жовтня 2017 року відбулося виїзне засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» у місті Житомирі.  Засідання розпочалося в ошатній будівлі  Управління культури Житомирської ОДА. Членів  клубу гостинно зустрічав Георгій Мокрицький, український журналіст, літератор, публіцист, видавець, краєзнавець, фотохудожник, історик архітектури, громадський діяч. Георгій Павлович запропонував короткий вступ до оглядової екскурсії містом, ознайомив  з роботою та виданнями видавництва «Волинь», очільником якого він є.

Вдалим доповненням до представлених друкованих видань слугували відео ролики за тематикою книг про неординарні постаті в історії Житомира та про Святослава Ріхтера: знайомого і не знайомого. Продовженням розмови стало знайомство з видавництвом безпосередньо в його приміщенні, відвідування «Кімнати пам’яті Святослава Ріхтера» у музичній школі № 2, яка носить ім’я видатного піаніста, і, нарешті, захоплююча екскурсія містом, під час якої особлива увага надавалася перебуванню в Житомирі Оноре де Бальзака, Володимира Липського, Олександра Купріна, Михайла Булгакова, Олександра Довженка і багатьох інших видатних особистостей української науки, культури і літератури.

Глибокі знання Георгія Мокрицького про рідний край і місто, уміння донести матеріал  до слухачів, звернути увагу на пам’ятки архітектури та мальовничість навколишньої природи викликали справжнє захоплення та вдячність членів клубу. Тепло прощалися київські бібліофіли з Георгієм Мокрицьким біля скульптурної фігури одного з відомих булгаковських героїв Іларіосика.

До уваги відвідувачів сторінки пропонується фотозвіт про виїзне засідання.

 

Інформацію підготувала зав. відділу СКД Олена Погонець