Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики  

«Душу музикою омий» 

Зустріч з відомим українським піаністом

Євгеном Громовим.

До 80-річчя від дня народження видатного композитора

Валентина Сильвестрова

 

image24 вересня 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося відкриття 12 сезону Клубу шанувальників музики «Душу музикою омий», присвячене видатному українському композитору Валентину Сильвестрову з нагоди його 80-річчя. Його називають великим маестро сучасної української академічної музики, який  працює в різних жанрах: симфонії, камерні і вокальні твори.

imageВідкрив 12 сезон та окреслив теми майбутніх засідань керівник клубу Ростислав Грибов. Він щиро подякував усім, хто підтримує роботу клубу, створює умови для його засідань та зазначив, що за останній час коло шанувальників музики збільшилося майже вдвічі.

Зустріч, як завжди, зібрала багатолюдну аудиторію шанувальників музики, адже  гостем був один з провідних українських піаністів, відомий у багатьох країнах світу Євген Громов – лауреат Державної премії України імені Левка Ревуцького (1998 р.), премії СТАРТ (2003 р.).

image

У виконанні піаніста пролунали твори композитора Валентина Сильвестрова.

Присутні насолоджувались не тільки прекрасної музикою, але й майстерністю, артистизмом розповіді Є. Громова про творчий шлях великого маестро, що супроводжувалась відеоматеріалами.

Надзвичайно тепла і дружня зустріч не залишила нікого байдужим і завершилася гучними оплесками.  

 

Інформація підготовлена відділом СКД