Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл

«Творча спадщина Івана Рибалка: до 60-річчя від дня народження журналіста і філософа»

 

image

15 вересня 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Творча спадщина Івана Рибалка: до 60 річчя від дня народження журналіста і філософа». Ведучий заходу – голова правління Українського клубу Роман Кухарук. 

Іван Петрович Рибалко (31.07.1957 – 25.01.2010) - журналіст, філософ, автор книжок про сучасну українську політику «Оксамитова революція» і «Депомаранч». Народився 31 липня 1957 року в м. Мукачеві на Закарпатті. Після закінчення факультету журналістики Львівського національного університету працював у різних друкованих виданнях. Навесні 1989 року переїхав до Києва та активно включився у політичне життя як один із членів ініціативної групи зі створення Оргкомітету з підготовки та проведення Народного Руху України. У цьому ж році почав видавати опозиційну газету «Перспектива». Пізніше працював журналістом у газеті «Post-Поступ», на «Радіо Свобода». Був також співробітником газети «Хрещатик».

Учасники круглого столу,  експерти Українського  клубу  Ігор  Філіпенко, Андрій Ткаченко, священик церкви Св. Миколая на Аскольдовій могилі о. Ігор, Віра Свистун та Тетяна Іванчук поділилися спогадами про журналіста, філософа, письменника, вірянина  Івана Рибалка.

В організації заходу взяли участь: Український клуб, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Літературний форум, журнал «Слово і дія», Український парламентський клуб «Нація».

 

Інформація підготовлена відділом СКД